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Prípadová štúdia 91.2 
 
 

Popis:   Strelec sa dostaví neskoro na eliminačný súboj (ER), čím stratí prvé dve eliminačné sady. Chce 
však vstúpiť do súboja, pretože stále môže vyhrať ďalšie tri sady a tým aj celý súboj. Zdá sa Vám to 
byť problém? Čo by ste danému strelcovi povedali? 

 

Odpoveď World Archery: Väčšina rozhodcov uviedla pravidlo, ktoré by riešilo daný problém: strelci, 
ktorí nie sú prítomní pri rozhodovaní "kto strieľa prvý" alebo do začiatku 1. eliminačnej sady, 
prehrávajú súboj (kniha 2). 
Musíme tu však objasniť jednu skutočnosť; začiatok eliminačného súboja je až vtedy, keď zaznie 
zvukový signál prvej sady. Ak je jasné, že sa súper na súboj nedostaví, prítomný strelec nemusí vôbec 
strieľať a môže odísť. Aby sa predišlo akýmkoľvek "pochybnostiam", rozhodcovia by mali byť 
o chýbajúcom súperovi upovedomení. Rovnako tak je dôležité informovať manažéra/tím, ktorý 
spracováva výsledky. 


